LG Nordic Prestige P09MN - best i test!

Testdata fra svenske SP viser at LG Prestige P09MN varmepumpen er best i klassen på de fleste punkter! Varmeeffekten og energisparingen er høyest i kulda! I tillegg er innedelen svært stillegående. LG varmepumpen er den beste varmepumpen svenske energimyndigheter noensinne har testet!

Varmepumpe fra LG oppnår så sterke resultater at den trygt plasserer seg blant Forbrukerrådets favoritter. Lenke til artikkelen hos forbrukerrådet finner du nederst i denne artikkelen. Det som gjør dagens testresultat ekstra interessant, er at det er første gang Energimyndigheten tester en modell fra den koreanske produsenten, som er blant verdens største produsenter av forbrukerelektronikk.


LG Nordic Prestige P09MN med rekordresultat!

Testdata fra svenske SP for LG Nordic Prestige P09MN, testet Mars 2013. Lenke til testen finner du nederst i denne artikkelen. Nordic Prestige er best i klassen på de fleste punkter samtidig som den faktisk slår de fleste større i klasse 12/25 også:

 • Høyest varmeeffekt når det er kaldt!
 • Mest energisparing!
 • Innedelen er mest stillegående på maks vifte! (Maks = eneste som normalt kan forstyrre.)
 • Innedelen er minst ruvende på veggen!

Og vi kan trygt si at LGs debut krones med heder. LG Prestige NP09MN gjør det så godt at den plasserer seg helt oppe på siden av Forbrukerrådets eksisterende favoritter - IVT Nordic Inverter 12 KHR-N og Mitsubishi Electric Kirgamine Hara 6,6. Energimyndigheten kan nemlig opplyse at pumpen produserer en årsvarmefaktor på imponerende 3,4 for en bolig med 16.600 kWh varmebehov i et område med årsmiddeltemperatur 8,2 grader. Ingen andre pumper har tidligere oppnådd en høyere årsvarmefaktor enn 3,3 i dette scenariet.

Og ikke nok med det – LG-pumpen tangerer i tillegg to eksisterende rekorder. Pumpen produserer en årsvarmefaktor på hele 2,9 i scenariet som tilsier et energibehov på 20.000 kWh og en årsmiddeltemperatur på 6,1 grader. Kun Mitsubishi Electric Kirgamine Hara 6,6 har tidligere oppnådd en så høy effektivitet.

Sistnevnte resultat er forøvrig spesielt interessant, fordi en rekke norske byer og tettsteder, deriblant Oslo, har en årsmiddeltemperatur omkring 6,1 grader.

Disse tre knallresultatene sørger for at LG også setter en sammenlagt-rekord: Årsvarmefaktor ved stort energibehov. Ingen andre pumper klarer sammenlagt å produsere en like høy årsvarmefaktor i de tre mest krevende scenariene (stor og/eller dårlig isolert bolig).

LG Prestige NP09MN oppnår så imponerende resultater for årsvarmefaktor at den trygt plasserer seg blant Forbrukerrådets tre favoritter (markert med mørk grønn farge i deres tabell). Med en anbefalt utsalgspris på 24.000 kroner inklusive montering, er den i tillegg den rimeligste blant Forbrukerrådets favoritter.

Sveriges Tekniska Forskningsinstitut tester jevnlig varmepumper på oppdrag fra de svenske Energimyndighetene, og i november ble nok en vinner kåret: Mitsubishi Hara 6,6. Nå har de ferdigtestet Nordic Prestige NP09MN fra koreanske LG Electronics, og denne hoppet rett inn i den løpende testen som en ny testvinner, melder Forbrukerrådet.


LG Prestige P09MN har den høyeste besparingsgraden

De svenske energimyndighetene har beregnet hvor mye kWh en huseier kan spare i små og store hjem, fra nord til sør i Sverige. LG Nordic Prestige 9kBTU er modellen som i følge den uavhengige testen sparer mest energi på de stedene energimyndighetene har målt; Malmö, Borås og Luleå. Noen eksempler fra rapporten viser at:

 • I en Malmö-villa med varmebehov på 16 600 kWh / år sparer eierne 11 700 kWh.
 • I en Borås-villa med varmebehov på 20.000 kWh / år sparer eierne 13 000 kWh.
 • I en Luleå-villa med varmebehov på 28.000 kWh / år sparer eieren 14 500 kWh.

Testen viser at LGs luftvarmepumpe Nordic Prestige har samme høye kapasitet ved to plussgrader som ved syv minusgrader. Testen viser også at LG Nordic Prestige har markedets absolutt høyeste kapasitet ved 15 minusgrader. Den høye kapasiteten og årsvarmefaktoren er et resultat av to års forskning og utvikling, samt studier av det tøffe nordiske klimaet og hvordan nordboere bruker sine varmepumper. Analysen av det nordiske klimaet har gitt LGs ingeniører muligheten til å utvikle og produsere en luftvarmepumpe som maksimerer besparelsen gjennom hele året.

I de svenske energimyndighetenes test av varmepumper ble det fastslått at LG Nordic Prestige gir den beste energisparingen uansett hvor du bor. LG Nordic Prestige er utviklet spesielt for det nordiske klimaet og er best i test i flere av de store testkategoriene.

LG Nordic Prestige er èn av kun 3 produkter på markedet som er klassifisert med A++, etter EU's nye energinormer.


Vi gir deg gratis befaring

Det er viktig å vite hvilken varmepumpe som vil passe best for din bolig. Plassering er også avgjørende for effekten du kan oppnå med varmepumpen din. Derfor gir vi deg gratis befaring, slik at du kan bli trygg på å velge riktig varmepumpe for din bolig.

Legg igjen dine detaljer, så kontakter vi deg for å avtale et tidspunkt som passer for deg.

 1. Navn(*)
  Fyll inn navnet ditt.
 2. TLF eller E-post(*)
  Hvordan skal vi kontakte deg? Fyll enten inn telefonnummeret ditt, eller e-posten din.


Les mer om produktet her.

Lenker:
Artikkel hos Forbrukerrådet
Artikkel hos Energimyndigheten i Sverige

Du er her: Home Aktuelt LG Nordic Prestige P09MN - best i test!